Publicerad den Lämna en kommentar

Omega 3

Omega 3 är något som många av mina acne- och rosaceakunder haft i sin behandling för att det är så otroligt bra mot inflammatoriska tillstånd.


Omega 3-fettsyrorna har också visat sig hjälpa mot eksem, extrem torrhet i huden och psoriasis. När man behandlar hudproblem jobbar man oftast med lite högre doser, sk terapeutiska eller behandlande doser, det kan då vara vettigt att även ta tillskott av vitamin k som motverkar att blodet blir alltför tunnflytande då omega 3 är blodförtunnande. Det har även en blodtryckssänkande verkan så om du äter medicin mot högt blodtryck eller ligger lågt kan det vara bra att hålla koll.

Det finns egentligen hur mycket som helst att skriva om omega 3, det är kapslar av guld! Har visat sig hjälpa mot depression, kronisk trötthet, menskramper och öka koncentrationen. Det finns ingen känd toxicitet, men det kan smaka lite fisk när man rapar 🫧

Räkna med att det tar ungefär 30 dagar innan man märker av effekterna.

Jag delar en länk till en mycket intressant studie:

Positiva effekter av omega 3 på immunförsvaret vid svår covid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *