Publicerad den Lämna en kommentar

Varför behöver jag rengöra huden när jag inte har smink?

Huden är ett av våra rengöringsorgan och fungerar lite som ett filter. Det skyddar vår insida från att angripas av partiklar som finns i luften. Såsom avgaser, luftföroreningar och annat vi inte vill ha in i våra kroppar.

Men vi har också skräp inifrån som kommer ut när vi svettas tex. Det vi äter, dricker och gifter vi ska göra oss av med samt överskottstalg. Det är jätteviktigt att rengöra huden även om vi inte känner oss smutsiga. Tänk på att aldrig använda uttorkande tvätt eller ansiktsvatten. Fett löser fett och försöker du torka ut huden istället så kommer huden att försvara sig och bilda ännu mera fett. Kontentan blir att du får en fetare hud instängd under en uttorkad yta = obalans.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *